Rüzgar Sörfü Yapan Adam

Türkiye’de Rüzgar Sörfü Yapılan Yerler

by Editör

Herkesin tatil anlayışı farklıdır. Kimi her şey dâhil bir tesiste keyfince dinlenmek ister, kimi alışveriş çılgınlığı yaşamak, kimileri ise, şehir yaşamının rutininde yapma imkânı bulamadığı sporları doyasıya yapmak!

Sporsever tatilciler için, biz de Türkiye’nin en iyi rüzgar sörfü noktalarını derledik. Hem eğitiminin, hem de ekipmanının ülkemizde de daha ulaşılabilir olmasıyla özellikle gençler arasında ilgi gören rüzgar sörfü, meraklılarının sayısının giderek arttığı sporlardan. Gelin hep birlikte, dalgaların üzerinde rüzgârın gücü ile güneşe doğru yol almanın en güzel adreslerini daha yakından tanıyalım.

1. Alaçatı: Rüzgar Sörfü Cenneti

Rüzgar sörfü yapılabilmesi ile ünlü İzmir semti olarak ünlenen Alaçatı… Pek çok spor meraklısı turistin ilgisini çeken belde, rüzgâr sörfüne elverişli plajlarının yanı sıra kendine has mimarisi ve taş evleri ile de ünlü. Her çeşit zeytin ve zeytinyağının yanı sıra sakız ağacı reçeli de, rüzgâr sörfü ile yorucu geçen günün sonunda yorgunluğunuzu bir lezzet şöleni ile atmanız için sizleri bekliyor.

Alaçatı’ya ulaşmak için, İzmir otogarından ya da havaalanından kalkan Çeşme otobüslerini kullanmanız gerekiyor. Eğer kendi aracınız ile gidecekseniz, İzmir-Çeşme otoyolunun Alaçatı çıkışını kullandıktan sonra 1-2 kilometrelik yolu geçerek de Alaçatı’ya varabilirsiniz. Alaçatı yılın tamamında rüzgâr sörfüne elverişli koşullar sunuyor. Bu yüzden, çok soğuk kış ayları haricinde neredeyse bütün yıl boyunca bu şirin beldeyi rüzgâr sörfü temalı tatil planlarınıza dâhil edebilirsiniz.

2. Bodrum Bitez’de Sörf Tatili

Rüzgar sörfünün yanı sıra Bitez’de trekking gibi doğa sporları ya da off road gibi motor sporları için de çok elverişli alanlar bulunuyor. Bölgede bulunan ve dört mevsim akan dereler, etraflarındaki mandalina bahçeleri ile birlikte sizlere sportif bir tatili güzel kokular eşliğinde yaşatacaktır. Yorucu günün sonunda yemeğinizi kendiniz pişirmek isterseniz, perşembe günleri kurulan semt pazarından çok uygun fiyatlarla doğal ve organik sebze-meyve ya da değişik deniz ürünleri satın alabilirsiniz.

Bitez’e kendi aracınız ile gidecekseniz Bodrum-Turgutreis yolunu takip edip Atatürk Bulvarı’na döndükten sonra bu yolu takip ederek ulaşabilirsiniz. Yaklaşık 8 kilometre olan bu yolu, kendi aracınız yoksa Bodrum otogarı önünden kalkan Bitez dolmuşları ile geçebilir, ya da sahilden bir saatlik bir yürüyüş ile Bitez’e ulaşabilirsiniz. Ülkemizin güneyinde yer alması sebebiyle, Bitez’i neredeyse tüm yıl rüzgar sörfü amaçlı tatil planlarınıza keyifli bir adres olarak ekleyebilirsiniz.

3. Datça’da Rüzgar Sörfü

Aktur, Hastanealtı, Periliköşk, Karaincir ve Billurkent başta olmak üzere birçok mavi bayraklı plaj ve koy bulunan belde, limanı ile özellikle Rodos ve Sömbeki adalarından gelen turistler ile dolup taşıyor. Ayrıca, bölgede bulunan tarihi eserler de Datça’yı bir çekim merkezi haline getiren diğer unsurlar.

Datça’ya Bodrum’dan düzenlenen feribot seferleri ile ya da kendi aracınız ile gidiyorsanız da İzmir-Aydın otobanını takip edip Marmaris’e ulaştıktan sonra yaklaşık bir saatlik bir yolculuk ile ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda beldeye Marmaris kalkışlı minibüs seferleri de yapılıyor.

Rüzgar sörfü için olduğu kadar diğer tüm su ve kara sporları için de elverişli bir ortam sunan Datça’yı geniş bir tatil planı yapan herkese önerebiliriz. Ülkemizin güneyinde yer alan bu şirin beldeyi, rüzgar sörfü amaçlı olarak ziyaret etmek için en uygun dönem, rüzgar ve deniz suyu sıcaklığı koşulları bakımından Mayıs ile Eylül ayları arasıdır.

4. Alternatif Sörf Bölgesi: Akyaka

Muğla’nın küçük bir kasabası olan Akyaka, yazın özellikle bölge üniversitesinde eğitim gören öğrencilerin akınına uğrayan bir yer. Gökova – Akyaka bölgesine ilgi gösteren yalnızca öğrenciler değil tabii ki. Denizin aşırı dalgalı ve sert olmayan Gökova bölgesi de özellikle giriş seviyesindeki rüzgâr sörfçüleri ya da hem deniz, kumsal ve güneşin tadını çıkartıp hem de rüzgâr sörfü sporuna ufak bir giriş yapmak isteyenlerin rahatça tercih edebileceği bir yer.